ako príloha ,,zemiaková kaša´´ s vajíčkom
Na hovädzie mäso potrebujeme:
200g hovädzieho mäsa, 1bielok, 1cibuľa, 1 malá mrkva, 1PL sójovej omáčky, sladidlo aké používate, kvapku olivového oleja, mleté čierne korenie. Na hotové mäso troška čerstvej petržlenovej vňate
Na zemiakovú kašu s vajíčkom potrebujeme:
tekvicu, soľ, vajíčka toľko koľko potrebujete mať porcií, 2PL tvarohu níz. hrudkového, syr ďumbier light, alebo pierko..
Postup:
Hovädzie mäso nakrájame na kocky. Do umelej misky dáme vaječný bielok, na pásiky nakrájanú cibuľu, na tenko nakrájanú mrkvu, cukor, sójovú omáčku, soľ, korenie, 1čL olivového oleja, vložíme na kocky nakrájané mäso, premiešame a necháme aspoň hodinku marinovať v chladničke. Pripravenú zmes vložíme do hrnca a za stáleho miešania restujeme. Prilejeme trošku vody a dusíme pokiaľ nie je mäso hotové. Na konci posypeme nakrájanou vňaťou.
restované na panvici
Kaša sa pripraví klasicky. Uvaríme tekvicu, poriadne z nej vytlačíme vodu, rozmixujeme, pridáme soľ, syr, tvaroh, premiešame a vložíme do ohňovzdornej misky . V kaši urobíme lyžicou jamky a do každej vyklepneme surové vajíčko. Vložíme do rúry a dáme zapiecť na 10min. (aby vajíčko bolo hotové).
A už len naservírovať
dobrú chuť
Komentáre