Recepty

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Mikrovlnkové knedle

chlebový knedlík, knedlík z tofu, knedlík zo sušeného mlieka
Chlebový knedlík

1. fáza (ak máte chleba bez škrobu)

suroviny:

2 krajíčky chleba, 1 vajíčko, štipka PDP (prášku do pečiva), posekaná petržlenová vňať, 1PL bieleho nízkotučného jogurtu, 1 čL sušeného bielka, 1čL psyllia,

postup:

1, chleba si nakrájame na menšie kocky, všetky suroviny vložíme do misky a zamiešame všetko spolu

  

Typ: ak si spravíte z bielka sneh bude knedlík viac nadýchanejší ( ja som to tak nerobila, ale na budúce to skúsim)

2, takto pripravenú zmes vložíme do vhodnej nádoby (ja som použila sklenený pohár) a vlníme 1minútu

  

rada: nevlnte knedlík moc dlho, lebo bude ako kameň ...nádobu môžete potrieť troškou olivového oleja




Knedlík z tofu

2. fáza

suroviny:

polovička údeného tofu (môžete použiť kľudne aj neúdené tofu), 1bielok, 1PL cottage cheese nízkotučný, 1čL PDP (prášok do pečiva),

postup:

všetky suroviny spolu zamiešame, vložíme do sklenenej misky, dáme do mikrovlnky na 3minúty........ knedlík vyberieme a otočíme na opačnú stranu a pustíme ešte na 30 sekúnd

rada:
doba vlnenia v mikrovlnke záleží aj od veľkosti nádoby ...ak to tam necháte moc dlho, knedlík ostane tvrdý

je to veľmi rýchle a chutné

 

Knedlík zo sušeného mlieka

2. fáza

suroviny:

1 vajíčko, 1PL sušeného odtučneného mlieka, 1čL sušeného bielka, štipka soli a sódy bikarbóny

rada: ak máte zmes hustejšiu,  pridajte trošku bieleho nízkotučného jogurtu

postup:

1, všetky suroviny vymiešame metličkou na hladkú kašu

  

2, vylejeme do nádoby, ktorá je vhodná do mikrovlnky a vlníme 30sekúnd

  

3, táto zmes sa veľmi rýchlo robí, tak si to odsledujte, aby ste knedlík mali ako obláčik



dobrú chuť

recepty z mikrovlnky | stály odkaz

Komentáre

Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014