1. fáza (ak máte chleba bez škrobu)
suroviny:
2 krajíčky chleba, 1 vajíčko, štipka PDP (prášku do pečiva), posekaná petržlenová vňať, 1PL bieleho nízkotučného jogurtu, 1 čL sušeného bielka, 1čL psyllia,
postup:
1, chleba si nakrájame na menšie kocky, všetky suroviny vložíme do misky a zamiešame všetko spolu
Typ: ak si spravíte z bielka sneh bude knedlík viac nadýchanejší ( ja som to tak nerobila, ale na budúce to skúsim)
2, takto pripravenú zmes vložíme do vhodnej nádoby (ja som použila sklenený pohár) a vlníme 1minútu
rada: nevlnte knedlík moc dlho, lebo bude ako kameň ...nádobu môžete potrieť troškou olivového oleja
Knedlík z tofu
2. fáza
suroviny:
polovička údeného tofu (môžete použiť kľudne aj neúdené tofu), 1bielok, 1PL cottage cheese nízkotučný, 1čL PDP (prášok do pečiva),
postup:
všetky suroviny spolu zamiešame, vložíme do sklenenej misky, dáme do mikrovlnky na 3minúty........ knedlík vyberieme a otočíme na opačnú stranu a pustíme ešte na 30 sekúnd
rada: doba vlnenia v mikrovlnke záleží aj od veľkosti nádoby ...ak to tam necháte moc dlho, knedlík ostane tvrdý
je to veľmi rýchle a chutné
Knedlík zo sušeného mlieka
2. fáza
suroviny:1 vajíčko, 1PL sušeného odtučneného mlieka, 1čL sušeného bielka, štipka soli a sódy bikarbóny
rada: ak máte zmes hustejšiu, pridajte trošku bieleho nízkotučného jogurtu
postup:
1, všetky suroviny vymiešame metličkou na hladkú kašu
2, vylejeme do nádoby, ktorá je vhodná do mikrovlnky a vlníme 30sekúnd
3, táto zmes sa veľmi rýchlo robí, tak si to odsledujte, aby ste knedlík mali ako obláčik
dobrú chuť
Komentáre