2. fáza
suroviny:
1 pomleté údené kuracie stehno, cestoviny shirataki, mleté čierne korenie, 2 surové vajíčka, 3PL bieleho nízkotučného jogurtu, 1PL škrobu
postup:
1, do misky si rozbijeme dve surové vajíčka, pridáme škrob, biely jogurt, mleté čierne korenie a poriadne rozmiešame .....do takto pripravenej hmoty pridáme pomleté údené kuracie stehná.........cestoviny si poriadne prepláchneme, uvaríme v slanej vode, scedíme a pridáme do misky kde sme si všetky suroviny zmiešali
2, takto pripravenú zmes vložíme do zapekacej misky a dáme do rúry piecť pri 200°C asi tak 40min,
Veľkonočný baránok
2. fáza
suroviny:
1 pomleté údené kuracie stehno, 5 plátkov upečeného chleba, 2 surové vajíčka, 1 uvarené vajíčko, mleté čierne korenie, pokrájaná petržlenová vňať, trošku čerstvej pažítky
postup:
1, chleba si nakrájame na kocky, vložíme do misky a zalejeme vyšľahanými vajíčkami, chvíľku necháme nasiaknúť (aby sme chleba nemali tvrdý), do takto pripravenej zmesi, pridáme mletú údeninu, pokrájané uvarené vajíčko, posekanú petržlenovú vňať, pokrájanú pažítku a mleté čierne korenie
2, celú zmes premiešame a vložíme do zapekacej misky, ktorú môžete potrieť troškou olivového oleja a posypať strúhankou (aby sa vám zmes pekne vyklopila).......pečieme pri 200°C asi tak 45min. treba to kontrolovať a dĺžku pečenia prispôsobiť veľkosti plechu ....ja som to piekla v silikónovej nádobe, takže vtedy treba po upečení vybrať z nádoby a spodok baránka znova dať do rúry zapiecť, lebo je to vždy také mokré (potom je to také celé chrumkavé a viac mi to chutí)
rada: ak sa vám chleba bude zdať tvrdý aj po vložení vajíčok, pridajte troška mlieka ...zmes nesolíme údenina je dosť slaná
pekné prežitie Veľkonočných sviatkov
Komentáre