Recepty

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Kuracie rezne

jogurtové, strapaté, syrové, pivové, provensálske, v syrovom cestíčku, strúhankové, otrubové, obrátené, sójové

Jogurtové rezne

1. fáza bez prílohy

suroviny:    na 3 menšie rezne

1vajíčko, 3PL OO (ovsených otrúb), 1čL grilovacieho korenia, štipka mletého čierneho korenia, soľ, 100g bieleho nízkotučného jogurtu, 1 strúčik cesnaku, čerstvá bazalka tak 5lístkov  a čerstvá pažítka 1čL......

postup:

1, všetky suroviny na cestíčko si zamiešame do hustej konzistencie

2, rezne nakrájame, osolíme a obalíme v cestíčku........vložíme na plech, ktorý máme vyložený papierom na pečenie

3, dáme piecť na 10min. do vyhriatej rúry pri 170°C....... treba sledovať, aby to neprihorelo 

rada: keď rezne budete vkladať na papier na pečenie tak ešte lyžicou podokladajte jogurtovú zmes

4, jemne odstránime z papiera a môžeme podávať s anglickou zeleninou

 

Strapaté rezne

2. fáza

suroviny:

kuracie rezne, biely jogurt, soľ, korenie, dukanovská strúhanka a syr pierko...a k tomu ako príloha udusená zelenina

postup:

strúhanku zmiešame s nastrúhaným syrom...rezníky z oboch strán natrieme bielym jogurtom a obalíme v strúhanke zmiešaným so syrom .......dáme na papier a vložíme do rúry na 150stupňoch asi tak 15 min. podľa hrúbky rezňov.

rada: nepečieme viac než 20min. aby boli šťavnaté .....treba to kontrolovať

 

Syrové rezne

2. fáza

suroviny:

kuracie prsia, 1PL nastrúhaného syru pierko ( kleopatra, alebo ďumbier light), 3PL bieleho nízkotučného jogurtu, 2strúčiky cesnaku, štipka mletého čierneho korenia, soľ, troška chilli papričky, ak máte radi štipľavé

postup:

1, kuracie prsia umyjeme, narežeme na rezne a osolíme ....do misky si nastrúhame syr, pridáme jogurt, korenie, chilli, pretlačíme cesnak a poriadne premiešame ......rezne v marináde obalíme a uložíme na plech, ktorý sme si vystlali
papierom na pečenie........

       

2, pečieme v rúre na 170stupňoch asi 15min. (treba to kontrolovať)

      

3, je to veľmi jednoduché a rýchle odporúčam 

 

Pivové rezne

1.fáza   pivo by sa nemalo, ale pri redukokovaní sa všetok alkohol vyparí ....nie je ho tam veľa, len tak pre chuť

suroviny:

kuracie prsia s kožou, 1pohár čierneho piva, cibuľa, soľ, mletá rasca

postup:

surové kuracie prsia si pripravíme deň dopredu, ako to budeme piecť (je to chutnejšie a viac to nažije tým pivom)

1, kuracie prsia si umyjeme, narežeme vrchnú časť kože na kocky, alebo pásiky  a poriadne osolíme, nebojte sa toho v rúre sa soľ odparí a nebude to až také slané ako sa zdá :-)

        

2,oblejeme 1/2 šálkou čierneho piva a odložíme do chladničky na 1deň



3,, na druhý deň si kuracie prsia aj s pivom vložíme na pekáč, podlejeme ešte ďalšou polovicou šálky piva pridáme na pásiky nakrájanú cibuľu (bude nám slúžiť aj ako príloha) pečieme pri 150°C asi tak 35min. ........skontrolujeme, podlejeme ešte pivom, ak je treba  a pečieme ďalších 30min. pokiaľ kura nebude upečené

         

4, kuriatko ma lahodnú chuť a je to veľmi rýchle a jednoduché (kožu samozrejme nekonzumujeme)

pivo tam nie je vôbec cítiť, alkohol sa vyparí ............môžete pridať k mäsku troška DIA kečupu


 

Provensálske rezne

1. fáza bez prílohy

suroviny:

kuracie prsia a kúpený výrobok na prípravu kuracích rezňov MAGI NÁPADY



postup:

veľmi jednoduché, riadime sa podľa návodu na obale ......... do papieriku zabalíme kurací rezeň a na suchej teflónovej panvici opečieme z oboch strán , ja som troška podliala vodou a hotovo môžeme podávať so zeleninou

 

Rezne v syrovom cestíčku

2.fáza          1čL olivového oleja je povolená denná dávka, ale už po novom 1PL :-)

suroviny:

kuracie prsia, 1PL nastrúhaného syru ďumbier light, 2PL OO (ovsených otrúb), 1PL škrobu, soľ, 1vajíčko, štipku mletého čierneho korenia, cesnak. 1PL bieleho nízkotučného jogurtu.

postup:

1, syr si nastrúhame na čo najjemnejšie, cesnak pretlačíme a pridáme ostatné suroviny a zamiešame ....konzistencia by nemala byť ani riedka, ani hustá (takže ak to je riedke pridáte OO a ak je to husté pridáte jogurt)

     

2, rezne si umyjeme, osušíme, troška osolíme a namáčame v pripravenom cestíčku a na troške olivového oleja opečieme z oboch strán



3, môžeme podávať s domácim dressingom

domáci dressing:

1PL bieleho jogurtu, troška soli, 1sterilizovaná uhorka (najemnúčko nastrúhaná), pol čajovej lyžičky horčice, najemnúčko nakrájaná cibuľka, štipka korenia...........všetko spolu zamiešame a môžeme podávať...,.úplne ako tatarka

 

Strúhankové rezne

1. fáza

suroviny:

kuracie prsia, OO (ovsené otruby), vajíčka a strúhanka z dukanovského chleba (ktorý je upečený bez škrobu a tvarohu)

postup:

kuracie rezne obalíme v ovsených otrubách, vajíčku a v strúhanke z dukanovského chleba.....dáme na papier na pečenie a vložíme do rúry......... pečieme, len takých 10min. aby sa nám mäso nevysušilo pri 150°C


Otrubové rezne

2.fáza

suroviny:

2 vajíčka, 5 PL OO ( ovsených otrúb) , škrob, soľ, korenie,

postup:

všetko suroviny dobre premiešame, namočíme do toho rezne a na suchej teflónovej panvici opečieme z oboch strán

 

Obrátené rezne 

1. fáza

suroviny:

kuracie prsia, OO (ovsené otruby), vajcia a troška mlieka do vajíčok

postup:

umyjeme , osolíme, kuracie rezne obalíme v otrubách a ďalej ponoríme do rozšľahaných vajíčok.........dáme na plech vyloženým papierom na pečenie a dáme do vyhriatej rúry tak na 10min. na 180°C pozor najprv do OO a potom do vajíčok nie naopak!!!!!

 

Sójové rezne

2.fáza

50 g sójového mäsa týždenne v BZ dni

cestíčko na sójové mäso: (asi tak na 5rezníkov)

3PLbieleho nízkotučného jogurtu, 2PL OO, 1vajíčko a budeme ešte potrebovať na sójové mäso bujón, v ktorom mäso naložíme 

postup:

dáme zovrieť vodu, vložíme doň kurací bujón,  vypneme a vložíme do neho sójové rezne........ necháme 20min. odstáť,  aby sa rezne nažili a zmäkli ...........potom ich vyberieme, vyžmýkame a obaľujeme v cestíčku a na teflónovej panvici opečieme z oboch strán

rada: sójové mäso môžete kľudne nahradiť aj kuracím mäsom ( je to veľmi dobré cestíčko,  ktoré môžete použiť ako aj na zeleninu, alebo mäso )

 dobrú chuť


recepty z kuracieho mäsa | stály odkaz

Komentáre

Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014