Recepty

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Chipsy

šunkové, cuketové, zo surimi, zeleninové, z tofu
1. fáza

Šunkové

suroviny:

co najviac % morčacej alebo kuracej šunky (ja kupujem Dulano v predajni Lidl)

postup:

nakrájame pásiky šunky a poukladáme  na tanier,  ktorý sa dáva  do mikrovlnky tak , aby nakrájané pásiky boli dostatočne od seba ako je na obrázku.....necháme asi tak 3min. pokiaľ nezmenia farbu

rada: kľudne si dajte k nim omáčku z jogurtu, alebo z kečupu bez cukru je to neskutočná mňamka

 




Cuketové

2. fáza

suroviny:

1bielko, troška vody, 1menšiu mladú cuketu, dukanovskú strúhanku, syr ďumbier light, mleté čierne korenie



postup:

bielko si zriedime s vodou do jednej misky a strúhanku zamiešame s korením a syrom v druhej miske. Cuketu si nakrájame na tenké kolieska a namáčame v bielkovej omáčke a následne obalíme v strúhanke...... ukladáme na plech vystlaný papierom, alebo len tak na plech a pečieme 15min. pri 150°C

 

naservírujeme a môžeme podávať





Zo surimi

2. fáza

suroviny:

5 ks surimi "rybie"  tyčinky, soľ, mleté čierne korenie,

postup:

surimi tyčinky odrulujeme na tenké plátky asi tak 5ks  ........pozor niektoré sa nedajú odrulovať  záleží od výrobcu (ja som použila tieto čo sú na fotke), osolíme, okoreníme a môžeme dať aj pizzové korenie,  poukladáme na papier na pečenie a vložíme do rúry tak na 10min. a pečieme na 180°C treba to kontrolovať, každá rúra pečie inak........ ak budú chrumkavé treba vybrať a nechať vychladnúť.

    

kupované v lidli




Zeleninové

2. fáza

suroviny:

mrkva, petržlen, paštrnák, zeler, červená repa, dyňa, zelené fazuľky kaleráb, čierna a biela reďkovka

suroviny na ochutenie chipsov: z týchto si môžete vybrať ktoré sa vám zapáčia nie všetky

olivový olej, grilovacie korenie, morská soľ, obyčajná soľ, červená mletá paprika, provensálske korenie, roztlačený cesnak, mleté čierne korenie, údená mletá paprika, pizza korenie, vegeta, kari korenie.....

postup:

zeleninu ktorú sme si vybrali očistíme a nakrájame na kolieska, alebo škrabkou na zemiaky.....vložíme do misky a poriadne osolíme nebáť sa soli, lebo ju potom odstránime.....necháme odpočinúť na 1hod. počas tejto doby sa zelenina nažije a troška nám zmäkne......vložíme do sitka a poriadne opláchneme pod studenou vodou ( zbavíme zeleninu soli) .....v suchej utierke poutierame zeleninu do sucha, aby sme sa zbavili co najviac vlhkosti......v miske si pripravíme koreniny, ktoré sme si vybrali ja som použila olivový olej, červenú papriku a cesnak............do tejto zmesi pridá me nakrájanú zeleninu a poriadne premiešame.........okorenenú zeleninu poukladáme po jednom na plech vystlaný papierom a pečieme 1hodinu pri 100°C




Cviklové

2. fáza

suroviny:

surová cvikla, soľ, provensálske korenie

postup:

cviklu si ošúpeme, pokrájame na kolieska čo najtenšie a poukladáme na plech.....dáme do rúry tak na 35min. a pečieme pri180°C




Z tofu

suroviny:

biele tofu, koreniny na posypanie ako sú napr. kurkuma, grilovacie korenie, mleté čierne korenie, červená paprika, iba soľ,

postup:

tofu nakrájame na veľmi tenké plátky , poukladáme na plech, ktorý sme si vyložili papierom na pečenie a vložíme do vyhriatej rúry a pečieme asi tak 15min. na 160°C....treba ich stále kontrolovať ak budú chrumkavé tak je hotovo :-)



dobrú chuť


recepty slané | stály odkaz

Komentáre

Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014