Recepty

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Cestovinové šaláty

s tuniakom, jogurtové, s pečenými paradajkami
Cestoviny s tuniakom

bez rajčín aj v 1. fáze

suroviny:

tuniak vo vlastnej šťave, rajčiny, soľ, mleté čierne korenie, cestoviny shirataki

postup:

1, do hrnca nalejeme vodu, troška vegety, necháme vodu zovrieť, vložíme cestoviny a varíme (nie dlho, len aby sa zbavili tej pachute)

  

2, cestoviny precedíme, vložíme do misky, pridáme nakrájané rajčiny, osolíme, okoreníme a pridáme tuniaka vo vlastnej šťave

  

rada: cestoviny zbavíte vody, ak ich na suchej panvici opečiete

3, premiešame a podávame......môžeme dochutiť kvapkami citróna




Cestoviny jogurtové

2. fáza

suroviny:

uhorka, rajčina, kuracia šunka, cestoviny shirataki, grécky biely jogurt, mleté čierne korenie, soľ

postup:

1, do hrnca nalejeme vodu, troška vegety, necháme vodu zovrieť, vložíme cestoviny a varíme (nie dlho, len aby sa zbavili tej pachute)

rada: biely jogurt môžete nahradiť dukan majonézou

2, cestoviny precedíme, vložíme do misky, pridáme nakrájané rajčiny, uhorku, šunku, osolíme, okoreníme a pridáme jogurt....



3, všetky suroviny zamiešame a podávame



Cestoviny s pečenými paradajkami


2. fáza

suroviny:

pečené paradajky, balkánsky syr, alebo nakrájanú hrudku, cibuľu, surové vajíčko, pesto z medvedieho cesnaku, soľ, mleté čierne korenie, pár kvapiek olivového oleja

postup:

1, do hrnca nalejeme vodu, troška vegety, necháme vodu zovrieť, vložíme cestoviny a varíme (nie dlho, len aby sa zbavili tej pachute)

2, do panvice nalejeme pár kvapiek olivového oleja, alebo kokosového, pridáme nakrájanú cibuľu a chvíľku opečieme ....uvarené cestoviny si zmiešame s vajíčkom, s medvedím cesnakom, korením, soľou a poriadne premiešame

  

3, do cibule pridáme cestoviny, premiešame, na koniec pridáme paradajky a nakrájanú hrudku


 
postup ako na pečené rajčiny:

http://janakozmalova.blog.sk/detail-pecene-rajciny.html?a=9cd0335b65dcfb83f90d2a13684770ac

é

Cestoviny som použila takého.....ale majú rôzne balenia čo sa môžu použiť...kúpiť sa môžu na týchto stránkach

http://www.shirataki.sk/o-nas/

http://www.najtelo.com/product-category/zdrave-cestoviny/?gclid=CMGosKijsNECFUITGwodlhAEDA

http://radostvsem.nakupvse.cz/shirataki/

http://www.dieta-shop.com/sk/45-shirataki-konjacove-cestoviny-konjac-glukomanan-bez-lepku

http://www.enzymshop.sk/search?orderby=position&orderway=desc&search_query=shirataki&submit_search=H

ale aj v kamenných obchodoch, videla som ich už skoro všade


           

štíhle rezance sa nazývajú aj šmakoun, tie sú vyrobené zo sušených zemiakov a preto sa môžu až od 3. fáze
  
ale šmakoun prírodný sa môže už od 1. fáze, lebo je vyrobený z vaječného bielka



http://www.smakoun.eu/produkty/

dobrú chuť

omáčky na cestoviny | stály odkaz

Komentáre

  1. cestoviny
    prosím o info aké cestoviny sa môžu papať a čo sa rozumie pod pojmom štíhle rezance
    publikované: 16.03.2014 23:04:42 | autor: evica (e-mail, web, neautorizovaný)
  2. cestoviny
    papať sa môžu len cestoviny konjacové žiadne iné :-( sú vyrábané z koreňa Konjac ....nemajú chuť originálnych cestovín, ale pri správnej príprave môžeme dosiahnúť fantastický výsledok :-) sú dosť drahé a preto je to u mňa len taký doplnok stravy sem tam 2x za mesiac inak sa môžu jesť každý deň.....a štíhle rezance sú nazvané preto, lebo sú vhodné k redukčnej diete a nepriberá sa z nich t.j čo je vyrobené z koreňa Konjak, ale je iný názov tak môžme konzumovať (je to len iný výrobca) môj názor :-) v bočnej ľavej lište su linky na rozne druhy treba popozerať internetovú ponuku napr. tieto sú Zero a tiež je to cestovina ktorú môžeme :-)
    http://www.enzymshop.sk/search?orderby=position&orderway=desc&search_query=shirataki&submit_search=H%C4%BEada%C5%A5
    publikované: 30.09.2014 11:45:22 | autor: janakozmalova (e-mail, web, autorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014