Recepty

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Výroba lučiny a taveného syra

domáca lučina, tavený pikantný syr
Domáci syr "Lučina,,

1. fáza


suroviny:

biely nízkotučný jogurt, toľko koľko potrebujeme syra (ja som dala dva 125g a mala som z toho takú malú hrudku vo veľkosti dlane)

ešte k tomu potrebujeme:


gázu, alebo utierku

postup:


1, pripravíme si sitko,  vystelieme utierkou (ja som použila plienku) na plienku vylejeme dva biele jogurty a zavesíme tak, aby nám mohla odkvapkávať tekutina (treba dať pod to nádobu) ....už je dosť teplo, tak som to zavesila do chladničky...odkvapkanú syrovátku, môžete použiť na prípravu chleba, vypiť alebo použiť na niečo iné



2, takto spravený syr osolíme, okoreníme a použijeme do pomazánok....alebo osladíme a použijeme ako mascarpone do koláčikov



zdroj: http://www.brydova.cz/recepty/vychytavky/1013-domaci-lucina




Pikantný tavený syr

suroviny:

1PL hrudkovitého nízkotučného tvarohu, štipka sódy bikarbóny, soľ, chilli, talianske korenie, 1čL flóra light

postup:

1, tvaroh dobre rozmiešame s vidličkou a pridáme sódu bikarbónu, talianske korenie, chilli, soľ

  


2, v hrnci roztopíme flóru, pridáme pripravený tvaroh a za stáleho miešania vytvoríme jemnú hmotu

  

3, nalejeme do pripravenej nádoby a dáme zachladiť



4, po vychladnutí podávame s pečivom



dobrú chuť

výroba potravín | stály odkaz

Komentáre

Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014