Recepty

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Bábovky

tvarohová, nutelová, citrónová, čokoládová, kávová, mramorová

Tvarohová bábovka

2.fáza

suroviny:

polovicu kakaového pudingu, 2PL OO( ovsených otrúb) , 2PL sušeného mlieka, 2vajíčka, troška mliečka, 1čl kakaa, polovicu prášku do pečiva, sladidlo aké používate, rumová aróma

plnka:

1tvaroh hrudkový nízkotučný 250g, sladidlo podľa chuti, arómu orechovú, všetko zmiešať

Pudingová ozdoba:

polovicu pudingu uvaríme podľa návodu ,zamiešame do neho sladidlo podľa potreby, nutelu, troška jogurtu, 3 plátky želatíny urobíme podľa návodu

postup:

žĺtka si rozšľaháme so sladidlom do peny,  pridáme všetky sypké prísady, keď je to husté dáme troška mlieka, pridáme  sneh z bielkov a jemne zapracujeme do cesta ......vložíme do silikónovej formy dáme polovicu zmesi na ňu, dáme tvarohovú náplň a zase prelejeme bábovkovým cestom........ dáme piecť na 150°C asi 50min. po upečení a vychladnutí ozdobíme pudingovou plnkou.

rada: nedávajte veľa plnky do cesta, lebo tvarohová plnka spadne na spodok, preto je na vrchu ešte plnka

 

Nutelová bábovka

2. fáza      ......     pozor na OO treba si to rozdeliť na viac dní

na cesto potrebujeme:

4 vajíčka, sladidlo aké používate, 7PL OO (ovsených otrúb), 1nugátový puding, 1PDP (prášok do pečiva), 1PL kakaa

Môžete si ju vylepšiť  2PL dietnej nugátovej krémovej nátierky z billi (nie veľa aj keď je dietná obsahuje dosť fruktózy tak opatrne s ňou.)

postup:

Bielka vyšľaháme na tuhý sneh. Žĺtka vymiešame spolu so sladidlom na penu, pridáme OO, PDP, nugátový puding, kakao a môžete pridať nugátovú nátierku (nemusíte). Poriadne premiešame a jemne zapracujeme sneh z bielkov. Dáme do silikónových formičiek do polovičky a pečieme 20-25min. pri 150°C čokoláda je, len na okrasu !!

Tip: po vychladnutí môžete podávať s tvarohom,  ktorý je  vymiešaný s troškou sladidla a nugátového krému.

nápad: ak do cesta zamiešate troška sušeného plodu goji nemôžete s tým nič pokaziť.

 

Citrónová bábovka

2.fáza

suroviny:

150ml bieleho nízkotučného jogurtu, 1vanilkový puding, 1čL PDP (práška do pečiva), sladidlo aké používate, 1žĺtok, nastrúhaná kôra z chemicky neošetreného citróna, 2čL šťavy z citróna, 1/2 balenia tofu natural

postup:

tofu natural si rozmixujeme na jemnú kašu a do tejto kaše postupne primiešavame všetky ingrediencie na bábovku. ....vložíme do pripravených silikónových foriem a vložíme do vyhriatej rúry na 35min. a pečieme pri 150°C...treba to poriadne kontrolovať

tip: do polovičky cesta bábovkovej zmesi som pridala žlté farbivo, aby som zvýraznila ten kvietok na silikónovej forme, ale zafarbila sa celá spodná časť a je to celé žlté zatieklo to všade škoda :-( nabudúce to nejak inak vymyslím.

krásne to rozvoniavalo po celej kuchyni

 

Čokoládová bábovka

2. fáza

suroviny:

1čokoládový puding, 4PL sušeného mlieka, 3celé vajíčka, 1/2 krémového tvarohu, 1čL olivového oleja, 1PL kakaa, 1/2 PDP, sladidlo aké používate,

postup:

vajíčka si rozdelíme na žĺtka a bielka...z bielkov si ušľaháme tuhý sneh a žĺtka zmiešame s ďalšími ingredienciami.... postupne pridávame do žĺtkovej zmesi sneh z bielkov a jemne zapracujeme.....vznikne nám krásne vláčna čokoládová hmota, ktorú naplníme do silikónových formičiek, vložíme do rúry a pečieme 30min. pri 150°C

 

naplnila som aj formu s malými bábovkami

 

 

Kávová bábovka

2. fáza

suroviny:

1čokoládový puding, 4PL sušeného mlieka, 3celé vajíčka, 1/2 krémového tvarohu, 1čL olivového oleja, 1PL kakaa, 1/2 PDP, sladidlo aké používate, 2čL instantnej kávy

tip: ja som dala polovicu cesta bledého, lebo som chcela mať taký kontrast...moc sa mi to páčilo :-) a cesto mi ešte ostalo z prvej bábovky

postup:

vajíčka si rozdelíme na žĺtka a bielka...z bielkov si ušľaháme tuhý sneh a žĺtka zmiešame s ďalšími ingredienciami.... postupne pridávame do žĺtkovej zmesi sneh z bielkov a jemne zapracujeme do žĺtkovej zmesi to isté cesto ako pri čokoládovej, len pridáme do cesta instantnú kávu.

 

Mramorová bábovka

2. fáza

na koláč potrebujeme: okrúhlu formu v priemere 18 cm

suroviny:

4vajcia, 2PL škrobu, 1PL OO (ovsených otrúb), 1PL kakaa, sladidlo aké používate, 2čL PDP, štipka soli, vanilkovú arómu

postup:

1, bielka vyšľaháme na tuhý sneh

2, žĺtka vymiešame spolu so sladidlom na penu, pridáme arómu, škrob, štipku soli, OO, PDP premiešame a jemne zapracujeme sneh z bielkov

3, cesto rozdelíme na polovicu do dvoch misiek a do jednej polovice cesta primiešame kakao

4, pripravíme si plech, v ktorom budeme piecť koláč.... vystelieme papierom na pečenie a po lyžiciach pridávame cesto... raz biele cesto a na to raz hnedé cesto a takto postupujeme pokiaľ sa nám cesto neminie

5, pečieme 20min. pri 180stupňoch. Treba  to kontrolovať.

Je to najchutnejší a aj najjednoduchší recept v DD čo poznám, fakt treba skúsiť nebudete sa môcť od neho odrhnúť

 dobrú chuť


bábovky, mafiny, rolády | stály odkaz

Komentáre

Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014