Recepty

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Hovädzina viac variant

varená hovädzina, hovädzina na hríboch, korenená hovädzina, roštenka na prírodno

Varená hovädzina

1. fáza

suroviny:

0,5 kg hovädzie predné, alebo zadné

postup:

do studenej vody vložíme hovädzie mäso a uvaríme do mäkka ( ak chcete mať aj poriadny vývar treba pridať kosti)....ak vidíme, že mäso je už tak na polovicu uvarené pridáme aj koreňovú zeleninu, aby sme to využili na hovädziu polievku.............vyberieme uvarené mäso a nakrájame

takto uvarené mäso používam

- nakrájané plátky používam ku kôprovej, sviečkovej alebo chrenovej omáčke

- len tak s chrenom a horčicou (to milujem)

- ak sa pomelie tak guľky k rajčinovej omáčke

- nakrájať na kocky a dať do rizota

- nakrájať na pásiky a dať do vývaru ako rezance

- pomlieť a spraviť parádnu nátierku


 

Hovädzina na hríboch

2. fáza

suroviny:

200g hovädzieho mäsa najlepšia je sviečková, ale kľudne z lacnejších častí , 1cibuľa, soľ, mleté čierne korenie, huby či domáce či kupované, len nech sa neotrávite , sladkú papriku, 1PL škrobu.

postup:

cibuľu si sparíme na vode, pridáme sladkú papriku asi tak 1čl, zamiešame a vložíme  naklepané a osolené hovädzie plátky a varíme dokedy nezmäknú podlejeme vodou ......pridáme huby a osolíme, okoreníme, dochutíme podľa chuti a zahustíme škrobom zmiešaný v  troške vody, aby sa vám nespravili hrudky ........môžeme pridať vegetu a podávame shitaki ryzou.

 

Korenená hovädzina so zapečenou tekvicou

2. fáza

na hovädzie mäso potrebujeme:

200g hovädzieho mäsa, kvapka olivového oleja, troška soli, 5 malých rajčiniek, 1čL kečupu, 5ks sušených rajčín, 1čL sójovej omáčky, štipka mletého čierneho korenia, 2 strúčiky cesnaku, troška chilli, rasca, 1čL oregána, troška sladidla

na zapekanú tekvicu potrebujeme:

menšiu tekvicu, údené kura, syr ďumbier light, 2PL hrudkového nízkotučného tvarohu, soľ, 1 vajíčko, 3PL uvarenej tekvice

postup:

1, hovädzie mäso si nakrájame na kocky, vložíme do misky a pridáme olivový olej, soľ, nakrájané rajčiny, kečup, nasekané sušené rajčiny, sójovú omáčku, korenie, pretlačený cesnak, chilli, rascu, oregáno, sladidlo a poriadne premiešame, vložíme do chladničky a necháme marinovať asi 2hodinky.....po dvoch hodinkách marinovania, mäso vložíme na rozpálenú panvicu, ktorú sme si potreli olivovým olejom a opečieme z každej strany .....prilejeme troška vody a dusíme do mäkka

   

2, pripravíme si tekvicovú prílohu....tekvici odrežeme vrch a to troška viac, aby sme si vytvorili takú misku, vydľabeme vnútro a vyčistíme.....odrezaný vrch si očistíme, pokrájame na kocky a uvaríme v slanej vode do mäkka....scedíme a spravíme z toho takú kašu

    

3, do nádoby si vložíme tvaroh, nakrájané údené kura, nastrúhaný syr, soľ, vajíčko, roztlačenú tekvicu a poriadne premiešame....takto pripravenú zmes vložíme do pripravenej tekvice a vložíme do rúry upiecť... pečieme 25min. pri teplote 180°C.....pred dokončením na vrch môžeme pridať troška nastrúhaného syra a zapečieme na pár minút

   

rada: vydľabanú tekvicu môžete predvariť a doba pečenia sa skráti :-)

a takto krásne sa to upečie

pridáme k mäsu a môžeme podávať :-)

 

Roštenka na prírodno

1. fáza ....bez zahustenia škrobom

suroviny:

200g hovädzej sviečkovej , soľ, korenie

postup:

nakrájané, okorenené a osolené hovädzie plátky opečieme na teflónovej panvici ...........potom podlejeme vodou a dusíme pod pokrievkou do mäkka ..........výpek zahustíme škrobom, ale nemusíme podľa toho ako vám to chutí

je to famózne v 2. fáze môžeme podávať s haluškami.

dobrú chuť


recepty z hovädzieho mäsa | stály odkaz

Komentáre

Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014