2. fáza
suroviny:
2L vody, kurací bujón, kuracie prsia, 1 cibuľa, pór, mrkva, petržlen, kúsok červenej papriky, bambusové výhonky, shi-take huby, judášovo ucho, tofu, chilli, čerstvý zázvor, 1 vajíčko, sójovú omáčku, ocot, čínske korenie, solamyl, mleté čierne korenie, petržlenová vňať, pažítka, soľ, sladidlo, olivový olej
postup:
1, mrkvu, petržlen, bambusové výhonky, pór, papriku červenú nakrájame na pásiky ....tofu nakrájame na kocky...........judášovo ucho a shi-take huby na malé kúsky, ktoré namočíme na 20minút do vody....... mäso nakrájame na väčšie kúsky
2, v hrnci rozpálime olivový olej, pridáme na jemno nakrájanú cibuľu a nakrájané kuracie prsia
3, ak máme kuracie prsia orestované, pridáme na pásiky nakrájanú zeleninu, na kocky nakrájané tofu a zalejeme vodou
4, po zovretí pridáme bujón, judášovo ucho, shi-taky huby, chilli, na jemno nastrúhaný zázvor
5, dochutíme sójovou omáčkou, octom, čiernym mletým korením, čínskym korením a podľa chuti sladidlom
6, skoro na konci keď polievočka je pred dokončením rozmiešame solamyl vo vode a postupne pridávame do vriacej polievky, kým nezíska správnu hustotu.
7, úplne na koniec vajce poriadne rozmiešame najskôr v miske a vylejeme do polievky bez miešania!
rada: polievku rozmiešame až na záver.
8, a na úplný koniec naložíme do misiek a posypeme nakrájanou pažítkou a petržlenovou vňaťouje to taká napodobeniny ostrokyslej polievky upravená na našu verziu
dobrú chuť
Komentáre