2. fáza
suroviny:
3PL OO (ovsených otrúb), 1 vajíčko, polovička lyžičky sušeného droždia, 1PL škrobu, nasekané sušené rajčiny ( ja som dala čerstvé), čerstvá bazalka, 1PL bieleho nízkotučného jogurtu, 1čL olivového oleja
postup:
1, všetky suroviny na túto pochúťku zmiešame a necháme odpočinúť 25min. na teplom mieste
2, .vložíme do pripraveného pekáčika vo veľkosti 10x20 a vystelieme papierom na pečenie...vložíme do rúry a pečieme pri 180°C asi tak 20min.
3, vyberieme z rúry a pokrájame na menšie časti ...podávame k šalátom, alebo k mäsu
Šampiňónový chlieb
2. fáza
suroviny:
2PL OO (ovsených otrúb), 1vajíčko vo veľkosti S, 1čL hríbového korenia, pokrájané čerstvé šampiňóny, 1čL PDP (prášok do pečiva), zarovnaná lyžica sušeného bielka, štipka vegety
postup:
1, do misky vložíme všetky suroviny na chlebík a poriadne premiešame ...necháme 15min. odpočinúť, vložíme do 10cm okrúhlej silikónovej formy a pečieme pri 180°C asi tak 30min.
rada: je to dosť husté cesto, tak kľudne môžete dať iba na plech vystlaným papierom na pečenie a tak dať piecť, alebo do košíkov na mafiny
Špenátový chlieb
2. fáza
suroviny:
2 PL OO (ovsených otrúb), zarovnaná lyžica sušeného bielka, 2 hlavičky šampiňónov, 1 vajíčko, 50g čerstvého špenátu, polovičku lyžičky sušeného droždia, štipku soli
postup:
1, do misky vložíme všetky suroviny na chlebík a poriadne premiešame ...necháme 25min. odpočinúť, vložíme do 10cm okrúhlej silikónovej formy a pečieme pri 180°C asi tak 30min.
rada: vytvárať môžete rôzne varianty, len treba popustiť fantáziu
dobrú chuť
Komentáre