Recepty

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Žemľovka, cestovina na sladko

pudingová žemľovka, pudingovo-culetová žemľovka, žemľovka prerobená pre DD, zapečené tvarohové cestoviny, zapečené kakaové cestoviny

Pudingová žemľovka

2. fáza

suroviny na piškótové cesto: ( treba robiť z polovičnej dávky)

3 vajcia, 3PL teplej vody, sladidlo, aké používate, 1PL sušeného bielka, 2čl guarovej gumy

suroviny na prvú plnku:

100g hrudkovitého nízkotučného tvarohu, štipku škorice, sladidlo, aké používate (ja som sladidlo už nedavala)

suroviny na druhú plnku: pozor na dennú dávku škrobu (puding rozdeliť rodine)

1vanilkový puding, 0,4 litra mlieka,  sladidlo, aké používate

suroviny na bielkovú perinku:

2 bielka, sladidlo aké používate

postup:

1, vajcia si rozklepneme a vyšľaháme do peny (musí to byť pevná hmota, tak šľaháme o troška dlhšie) ostatné suroviny postupne pridávame do vajíčkovej peny a jemne zapracujeme

      

rada: cesto je troška gumenné nechajte ho v rúre troška pripiecť

2, takto našľahanú zmes vložíme do pripravenej formy, vložíme do rúry a pečieme pri 180°C asi tak 15min. dĺžka pečenia, záleží podľa veľkosti formy v akej to pečiete!

  

3, ďalej si uvaríme klasický puding z 0,4L mlieka.......tvaroh, sladidlo a troška škorice zmiešame spolu .........vychladnuté cesto vyberieme z formy, prekrojíme na polovicu a polovičku upečeného korpusu, vložíme do tej istej formy v ktorej ste to piekli.....na cesto dáme pripravený tvaroh a  vylejeme naň už uvarený puding, pridáme druhú polovicu cesta a zalejeme opäť pudingom

  

4, z bielkov a sladidla si ušľaháme sneh a dáme na puding.... vložíme do rúry na pár minút, aby nám bielka stmavli a pripiekli sa

  

5, a môžeme podávať

 

Pudingovo-cuketová žemľovka

2. fáza

suroviny na piškótové cesto: ( treba robiť z polovičnej dávky)

3 vajcia, 3PL teplej vody, sladidlo, aké používate, 1PL sušeného bielka, 2čl guarovej gumy

suroviny na džem:

1menšia cuketa, sladidlo aké používate, 1čL kyseliny citrónovej, pár kvapiek arómy akú máte doma, ja som dala pomarančovú, 1čL citrónovej kôry, agar-agar množstvo nepíšem dávate podľa objemu džemu

suroviny na pudingovú plnku:

1vanilkový puding, 0,4 litra mlieka,  sladidlo, aké používate

suroviny na bielkovú perinku:

2 bielka, sladidlo aké používate

postup na džem:

1, cuketa by mala byť mladučká, bez zrniek a tým pádom vám odpadáva čistenie, vyberanie zrniek a podobné veci :-) ..... cuketu si umyjeme a polovicu cukety nastrúhame na jemnom strúhadle a druhú polovicu na väčšom strúhadle......takto nakrájanú cuketu vložíme do hrnca, kde pridáme sladidlo a cuketu dusíme pár minút.....


  

2, nevarila som to dlho, lebo som nechcela z toho mať takú kašu......do udusenej cukety pridáme citrodeko, nastrúhanú citrónovú kôru z chemicky neošetreného citróna a pár kvapiek pomarančovej esencie......na koniec pridáme agar-agar, chvíľku povaríme a hotovo

postup na žemlovku:

1, vajcia si rozklepneme a vyšľaháme do peny (musí to byť pevná hmota, tak šľaháme o troška dlhšie) ostatné suroviny postupne pridávame do vajíčkovej peny a jemne zapracujeme

  

2, takto našľahanú zmes vložíme do pripravenej formy, vložíme do rúry a pečieme pri 180°C asi tak 15min. dĺžka pečenia, záleží podľa veľkosti formy v akej to pečiete!.............ďalej si uvaríme klasický puding z 0,4 litra mlieka........tvaroh, sladidlo a troška škorice zmiešame spolu .........vychladnuté cesto vyberieme z formy, prekrojíme na polovicu a polovičku upečeného korpusu, vložíme do tej istej formy v ktorej ste to piekli.....na cesto dáme pripravený tvaroh, cuketový džem a  vylejeme naň už uvarený puding, pridáme druhú polovicu cesta a zalejeme opäť pudingom

  

3, na puding dáme bielka vyšľaháné so sladidlom a dáme do rúry zapiecť na pár minút

  

4, a môžeme podávať



Žemľovka

2.fáza

na sladkú piškótu :

3 vajcia, štipka guarovej gumy môže sa nahradiť škrobom, 1vanilkový puding, 1prášok do pečiva, sladidlo podľa potreby a aj podľa toho aké používate

postup:

3 žĺtka a jeden bielok ušľaháme do peny a popridávame ostatné suroviny, všetko dôkladne zamiešame....... jemne primiešame sneh z dvoch bielkov, vytvoríme hoc aké tvary na plechu, alebo dáme do silikónových formičiek upečieme do zlatista........veľmi krátko asi tak 10min na 180°C môžeme použiť aj cesto na piškóty je to skoro to iste.

na žemľovku budeme ešte potrebovať :

1, 250g hrudkového tvarohu, zamiešaný so sladidlom a škoricou.......cuketu, ktorú pripravíme ako keď robíte jablkový kompót ......... cukor skaramelizujeme ( to značí, že musíte v hrnci roztopiť sladidlo, ktoré je kryštalické...ak používate tekuté tak ho iba pridáte do cukety), pridáme cuketu, podlejeme vodou, dáme troška škorice a necháme podusiť, aby zmäkla a vytvorila konzistenciu kompótu, môžeme použiť aj tekvicu, alebo goji z ktorej spravíme džem

spravíme si ešte šťavu do ktorej budeme namáčať upečené koláčiky

2,do hlbšej misky rozbijeme dve surové vajcia, mlieko, sladidlo a ja som dala troška vanilkového acidka a premiešame.....do tejto zmesi namáčame upečené piškóty (koláčiky) a vrstvíme do tortovej formy na pečenie, okrúhla s priemerom 18cm ............. jedna vrstva koláčikov namočených v sladkej majči, druhá vrstva tvaroh, tretia vrstva cuketa a opakujeme pokiaľ sme to všetko neminuli, alebo mame plný plech........

3, dáme upiecť na 180°C asi 30min. a na konci dáme na upečenú žemľovku vyšľahané bielka s cukrom ......do zlatista dáme zapiecť

rada: žĺtka, ktoré nám ostali pri príprave penovej ozdoby na vrchu žemľovky pridáme do majči, kde sa namáčala piškóta, aby sme to mali zužitkované :-) tak na to nezabudnite ak budete zarábať majču :-) 

 

Zapečené tvarohové cestoviny

2. fáza

suroviny:

shirataki cestoviny, 150g hrudkového nízkotučného tvarohu, 2 vajcia veľkosti S, sladidlo aké používate, 1 PL džemu, aký máte po ruke (z goji, cuketový, rebarborový alebo tekvicový), štipku guarovej gumy

postup:

1, cestoviny uvaríme, aby sme sa zbavili pachuti ......vajíčka si rozšľaháme, pridáme tvaroh, sladidlo, džem, guarovú gumu a pridáme cestoviny...

  

2, pripravíme si zapekaciu misku, ktorú sme si potreli olejom a posypali troškou našej strúhanky (ja som použila menšie kovové formy) ....do takto pripravenej zapekacej misky, vložíme rozmiešané vajíčka so všetkými surovinami  .....dáme do vyhriatej rúry a pečieme pri 200°C asi tak 30min.

   

     

3, vytiahneme z rúry, nožom prejdeme okolo formy a vyberieme 

 

Zapekané kakaové cestoviny

2. fáza

suroviny:

shirataki cestoviny, 150g hrudkového nízkotučného tvarohu, 2 vajcia veľkosti S, sladidlo aké používate, 1 PL džemu, aký máte po ruke (z goji, cuketový, rebarborový alebo tekvicový), štipku guarovej gumy, 1čL kakaa

postup:

1, cestoviny uvaríme, aby sme sa zbavili pachuti ......vajíčka si rozšľaháme, pridáme tvaroh, sladidlo, kakao, džem, guarovú gumu a pridáme cestoviny...

   

2, pripravíme si zapekaciu misku, ktorú sme si potreli olejom a posypali troškou našej strúhanky (ja som použila menšie kovové formy) ....do takto pripravenej zapekacej misky, vložíme rozmiešané vajíčka so všetkými surovinami  .....dáme do vyhriatej rúry a pečieme pri 200°C asi tak 30min.

    

3, vytiahneme z rúry, nožom prejdeme okolo formy a vyberieme

dobrú chuť


recepty sladké | stály odkaz

Komentáre

Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014