Recepty

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Jogurtové koláče

jogurtové košíčky, jogurtový rez, jogurtový koláč , jogurtový koláč s citrónovým cestom, jogurtovo-tvarohový koláčik

Jogurtové košíčky

2. fáza

suroviny na korpus:

4 PL OO (ovsených otrúb), 2 vajíčka , 4PL nízkotučného jemného tvarohu, sladidlo, aké používate, 1/2 sáčku PDP (prášku do pečiva) , troška kakaa

suroviny na plnku:

1 biely nízkotučný jogurt, 3 plátky želatíny, sladidlo, aké používate, 1PL jemného nízkotučného tvarohu

na ozdobu:

žltá želatína

postup:

1, vajíčka na korpus si rozdelíme..... z bielkov si vyšľaháme tuhý sneh a žĺtka vyšľaháme so sladidlom.... do žĺtkovej zmesi pridáme ostatné suroviny ako sú OO, tvaroh, PDP, kakao a poriadne premiešame........jemne do cesta zapracujeme sneh z bielkov....cesto na korpus naplníme do polovičky silikónových foriem a dáme piecť do rúry na 180°c tak 15 minút vyberieme, vychladíme 

2, do misky si vylejeme jogurt, tvaroh sladidlo a zamiešame ......želatínu vložíme do hrnčeka a pridáme deci vody, necháme 10 minút napučať, vodu vylejeme a želatínu prihrejeme nevaríme !!!! želatína sa nám roztopí a do takto roztopenej želatíny pridáme 1PL jogurtovej plnky, premiešame a vylejeme do pripravenej plnky ......plnku rozdelíme do vychladnutých mafín, ktoré sme nevyberali zo silikónových formičiek a dáme zachladiť do chladničky

  

  

3, po vychladnutí jogurtovej plnky si pripravíme žltú želatínu podľa návodu a nalejeme jemnú vrstvu na vrch košíčkov, dáme ešte zachladiť a môžeme podávať

4, kvietky pri koláčiku sú iba ozdoba :-)

 

Jogurtový rez

2. fáza

suroviny na cesto:

200g jemného nízkotučného tvarohu, sladidlo, aké používate, 1vajíčko, 1PL vanilkového pudingu

suroviny na plnku:

125g nízkotučného jogurtu, sladidlo, aké používate, 2 plátkové želatíny, 1čL kakaa

postup:

1, všetky suroviny na cesto zamiešame, vložíme do pripraveného pekáčika (ja som mala malý 20x15) a dáme do rúry na 35 minút a pečieme pri 150°C ..vyberieme z rúry a necháme vychladnúť

2, jogurt zmiešame so sladidlom a kakaom..... želatínu si pripravíme podľa návodu na obale....nalejeme na vychladnutý korpus a dáme zachladiť


Jogurtový koláč

2. fáza

suroviny:

125g biely nízkotučný jogurt, 125g ovocného nizkotučného jogurtu, 3ks želatíny, za hrsť goji, sladidlo, aké používate ...dlhé piškótky sú, len ako ozdoba

postup:

oba jogurty zamiešame, pridáme,goji, sladidlo a zapracujeme želatínu podľa návodu, nalejeme do pripravenej nádoby asi tak 19 cm okrúhlej, ale môže byť aj menšia bude to vyššie .......vložíme do chladničky a necháme aspoň 3 hodinky stuhnúť, nakrájame a podávame

rada: goji nám v tortičke zhnedne, tak keď ju budete robiť pre seba tak pohoda, ale pre návštevu by som goji vynechala

 

Jogurtový koláč s citrónovým cestom

2. fáza

suroviny na  korpus:

2 vajcia, 2 čl PDP (prášku do pečiva) , 12 PL sušeného mlieka, 1PL nízkotučného mlieka, 1 citrón, vanilková aróma, sladidlo aké používate

suroviny na plnku:

jogurt + sladidlo + želatína najlepšia je plátková na 3 jogurty celé balenie želatíny ( to je 6ks), tekvicový kompót

postup na výrobu tekvicového kompótu:

http://janakozmalova.blog.sk/detail.html?a=a4e0e0c3dd3268e49a37a5a2247a01f2

postup:

na malý plech s rozmerom 20x30 vystlaný papierom na pečenie vylejeme cesto a pečieme asi 15min. pri 180°C musíte to kontrolovať..... bodnutím dreveného špáradla zistíte či je cesto dobre upečené (ak sa nám nič nelepí na drevené špáradlo tak je cesto upečené).......nechať vychladnúť ....potom na vychladnuté cesto nalejeme jogurtovú plnku a dáme zachladiť do chladničky, aby nám koláč stuhol.

rada: vylepšiť si to môžete tým, že do jogurtu dáte tvaroh jemný nehrudkový a ovocnú esenciu.

 

Jogurtovo - tvarohový koláčik

2. fáza

suroviny na cesto: plech 20x30cm

2 vajíčka, 2 PL škrobu, sladidlo, aké používate, 1PL OO (ovsené otruby) štipku PDP (práška do pečiva)

suroviny na plnku:

2 PL nízkotučného tvarohu, 3PL nízkotučného jogurtu, sladidlo, aké používate, 3 plátky plátkovej želatíny

postup:

1, vajíčka si rozdelíme ....bielka vyšľaháme na tuhý sneh a žĺtka vyšľaháme so sladidlom na penu.... do žĺtkovej zmesi pridáme škrob, OO, PDP a jemne zapracujeme sneh z bielkov .... cesto vložíme do pripravenej formy a pečieme pri 160°C asi takých 15minút (treba kontrolovať)...cesto necháme vychladnúť

rada: cesto nevykladáme po upečení z formy, lebo tam budeme nalievať plnku

  

2, tvaroh, jogurt, sladidlo si zamiešame spolu a podľa návodu pripravíme plátkovú želatínu.....želatínu nalejeme do plnky a zamiešame

  

3, pripravenú plnku nalejeme na upečený korpus a na hodinku vložíme do chladničky

     

4, môžeme podávať

dobrú chuť


dukanovské sladkosti | stály odkaz

Komentáre

Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014