2. fáza
suroviny na prípravu lososa:
kocka lososa 10x10, 1čL čerstvej bazalky, 2čL petržlenovej vňate, 1čL hrubej soli, 1čL morskej soli, 1PL olivového oleja, 1čL citrónovej šťavy, troška citrónovej kôry, 3krajčeky čerstvého dukanovského chleba.
suroviny na prípravu šalátu:
200g tekvice, 2 uvarené vajíčka, 2 sterilizované uhorky, soľ, mleté čierne korenie, biely jogurt, 1čL horčice, 1malá mrkva
postup:
1, filet lososa umyjeme a namočíme do marinády, ktorá obsahuje olivový olej, citrónovú šťavu, trocha citrónovej kôry, morskú soľ, petržlenovú vňať, bazalku....necháme marinovať tak 10min.
2, pripravíme si chlebovú krustu..... do mixéru vložíme dukanovský chlebík, petržlenovú vňať, hrubú soľ, bazalku a poriadne rozmixujeme najemno......
3,vrchnú stranu marinovaného lososa pritlačíme na rozmixovanú chlebovú krustu a položíme na pripravený pekáčik, ktorý sme si vystlali papierom, alebo silikónovou podložkou......vložíme do rúry a pečieme 30min. pri 170°C (pečieme podľa veľkosti lososa nie moc dlho, aby sa nám nevysušil)
4, na tekvicový šalát si uvaríme dve vajíčka a na kocky nakrájanú tekvicu a mrkvu.....uhorky si nakrájame na kocky a všetko spolu zmiešame...pridáme horčicu, korenie, soľ a na koniec biely jogurt......premiešame a môžeme podávať spolu s lososom....
rada: tekvicu nevarte dlho, aby sa vám nerozvarila, treba to kontrolovať
dobrú chuť
Losos v chlebovej kruste
13.02.2015 12:22:02
tekvicovo vajíčkový šalát
Komentáre
Losos a príprava
Losos