Recepty

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Rebarborové koláčiky

rebarborové pité, rebarborová buchta, rebarborový koláč s pudingom
Rebarborové pité

2. fáza


suroviny na korpus:

1žĺtok, 3PL OO (ovsených otrúb), sladidlo aké používate, kvapku nízkotučného mlieka, ak bude cesto moc husté, 1PL sušeného nízkotučného mlieka, 1čL PDP (prášku do pečiva), škrob na pomúčenie dosky

suroviny na plnku:

5 stoniek rebarbory, sladidlo aké používate,1čL škorice

postup:

1, všetky suroviny na korpus spolu zamiešame, vytvorí sa nám hustá, lepkavá hmota..............musíme pomúčiť dosku a aj  ruky škrobom preto, aby sme cesto zbavili lepkavosti a mohli s ním pracovať  a vyvaľkať (ak sa vám cesto bude trhať,  pridajte ešte troška škrobu a poriadne ho zapracujte do cesta)

rada: je s tým prplačka, tak troška trpezlivosti budete potrebovať

        

2, cesto rozdelíme na dve časti a rozvaľkáme, do tvaru akú máte formu .....ja som použila 20cm trojuholník, na dno formy dáme papier na pečenie a uložíme jedno rozvaľkané cesto a pripravíme si plnku

        

3, rebarboru si umyjeme a ošúpeme, pokrájame na menšie časti a môžeme postrúhať aj na hrubom strúhadle, ocukríme sladidlom co používate a pridáme škoricu

        

4, pripravenú rebarboru vylejeme na korpus a prikryjeme druhým rozvaľkaným cestom, popicháme vidličkou a natrieme cesto žĺtkom

        

5, dáme do rúry piecť na 30min. pri 150°C ...treba si to kontrolovať, každá z vás má iný spotrebič a už môžeme, len podávať



Rebarborová buchta

2. fáza

suroviny:

3 vajcia, 3PL teplej vody, sladidlo, aké používate, 1PL sušeného bielka, 2čl guarovej gumy, pokrájaná rebarbora

postup:

1, čerstvú rebarboru nakrájame na väčšie kocky, posypeme sladidlom.........vajcia si rozklepneme a vyšľaháme do peny (musí to byť pevná hmota, tak šľaháme o troška dlhšie) postupne pridávame do vajíčkovej peny vodu, sušené bielka, gumu, nakrájanú rebarboru a jemne zapracujeme.......dáme do pripravenej silikónovej nádoby a vložíme do rúry.........pečieme pri 180°C 35min. (treba to kontrolovať!)

   

2, treba to viac osladiť, lebo rebarbora je sama o sebe troška kyslejšia ( ja som použila v tomto ročnom období zamrazenú, čo som si dala do mrazničky ešte cez leto) rozmrazenú rebarboru pred použitím do koláča treba vyžmýkať, lebo obsahuje veľa vody... hotový koláčik posypeme sladidlom a podávame




Rebarborový koláč s pudingom

2. fáza


suroviny na cesto:
na plech s rozmerom 30x40 (ja som to dala do 3menších foriem)

2 vajcia, 2PL OO (ovsených otrúb), sladidlo aké používate (ja som dala cukropur na štipku noža), 1PL škrobu, polovička PDP (prášku do pečiva)

suroviny na plnku:

6 stoniek rebarbory, 1čL škorice, sladidlo aké používate, 300ml mlieka, 1vanilkový puding a na osladenie pudingu sladidlo

postup:


1, vajíčka si rozdelíme, bielka vyšľaháme na tuhý sneh a žĺtka so sladidlom do peny ......do žĺtkovej zmesi pridáme ostatné suroviny na cesto a na konci jemne zapracujeme tuhý sneh .......vložíme do pripravenej nádoby na pečenie, vystelieme papierom na pečenie, alebo dávame do silikónových foriem

      

2, uvaríme si hustý puding klasickým spôsobom, len použijeme 300ml mlieka, aby bol hustý .....očistíme a nakrájame rebarboru

      

3, na surové cesto poukladáme rebarboru, poprášime škoricou, osladíme sladidlom a na to nalejeme ešte teplý puding

rada: puding musí byť teplý, lebo keď ochladne, tak moc stuhne a už sa nebude dobre dať naliať na koláčik

      

4, dáme do rúry a pečieme pri 150°C asi takých 25min. (podľa veľkosti plechu)

rada: rebarbory dajte čo najviac, lebo po upečení je aj o polovicu menšia .....

môžeme podávať



dobrú chuť

dukanovské koláče | stály odkaz

Komentáre

Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014