Recepty

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Treska

v bielkovo-pestovej kruste, treska v pestovej kruste, treska na prírodno
Treska v bielkovo-pestovej kruste

2. fáza

suroviny:

filet z tresky, 1čL dukanovského pesta, soľ, bielko z jedného vajíčka na jednu porciu

postup:

1, bielko, soľ a pesto spolu zmiešame a obalíme v ňom tresku ......na suchej teflónovej panvici opečieme z oboch strán

,,dukanovské pesto´´

suroviny:
za hrsť petržlenovej vňate, za hrsť bazalkových listov, 2 strúčiky cesnaku, 1 stonka rozmarínu, troška nastrúhaného syru ďumbier light, 1čL ľanového semiačka, 1PL olivového oleja

postup
:ľanové semiačka rozdrvíme, bazalku, petržlenovú vňať, rozmarín, syr a olivový olej spolu poriadne vymixujeme na hladkú kašu pridáme rozdrvené semiačka a pretlačený cesnak, premiešame .... môžeme dochutiť soľou

typ: ľanové semiačka som v DM predajniach videla predávať už rozmelnené :-)

2, k tomu sa veľmi hodí udusená zelenina, pripraví sa veľmi rýchlo .....nakrájame na hrubo cibuľu a pór, sparíme na vode a k tomu nakrájame na pásiky baklažán, cuketu a červenú papriku, pridáme grilovcie korenie a varíme do chrumkava....

       

3, môžeme podávať




Treska v pestovej kruste

2. fáza

suroviny:

2PL OO (ovsených otrúb), sol, 1čL pesta, 1čL škrobu, mletá červená paprika,  filet tresky, troška olivového oleja na opekanie

postup:

1, všetky suroviny spolu zamiešame a obalíme v ňom vykostený filet tresky....na trošičke oleja opečieme z oboch strán

       


,,dukanovské pesto´´

suroviny:
  za hrsť petržlenovej vňate, za hrsť bazalkových listov, 2 strúčiky cesnaku, 1 stonka rozmarínu, troška nastrúhaného syru ďumbier light, 1čL ľanového semiačka, 1PL olivového oleja

postup
:ľanové semiačka rozdrvíme, bazalku, petržlenovú vňať, rozmarín, syr a olivový olej spolu poriadne vymixujeme na hladkú kašu pridáme rozdrvené semiačka a pretlačený cesnak, premiešame .... môžeme dochutiť soľou


2, môžeme podávať s grilovaným baklažánom, ktorý si pripravíme tiež veľmi jednoducho....baklažán si nakrájame na kolieska, osolíme a vysušíme servítkou, na suchej teflónovej panvici opečieme z oboch strán ... po upečení postriekame olivovým olejom

       

3, môžeme servírovať




Treska na prírodno

1.fáza
bez zeleniny

suroviny:


treska filet, soľ, korenie na ryby (obsahuje sušený tymian, rozmarín, bazalku, petržlenovú vňať, citrónovú kôru)



postup:

1, rybu si umyjeme, osolíme, vykostíme  a okoreníme korením na ryby ....a môžeme robiť na dva spôsoby
 
     prvý spôsob: dáme na papier na pečenie a šupneme do rúry....pečieme na 180°C asi tak 10min.

    druhý spôsob: dáme na teflónovú panvicu, podlejeme troškou vody, zakryjeme pokrievkou a robíme 5min.

rada: treska je veľmi rýchlo spravená netreba ju robiť dlho

2, môžeme podávať s brokolicovým pyré ( uvarená brokolica + soľ  + 1čL flóra light ,všetko vymixovať)



dobrú chuť

recepty ryby | stály odkaz

Komentáre

Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014