Recepty

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Tekvicové polievky

tekvicovo-mrkvová, tekvicový krém
Tekvicovo-mrkvová polievka

2.fáza


s tekvicovými haluškami

na polievku potrebujeme:

1malá mrkva, také isté množstvo tekvice, petržlenová vňať, zeleninový bujón, troška soli.

na tekvicové halušky potrebujeme:

1celé vajíčko, alebo len žĺtok, 1PL OO, na štipku noža guarovej gumy, roztlačená tekvica, soľ.

postup:

1, mrkvu a tekvicu očistíme a nakrájame na rovnaké kúsky, vložíme do hrnca, osolíme, pridáme bujón, petržlenovú vňať  a varíme pokiaľ nám zelenina nezmäkne

2, po uvarení mrkvu a tekvicu vyberieme a rozmixujeme tyčovým mixérom, vývaru dolejeme toľko, aby sme ju nemali ani moc riedku a ani moc hustú, podľa vlastného uváženia a chute

3, halušky pripravíme jednoducho....uvarenú tekvicu v miske roztlačíme vidličkou  a pridáme k nej vajíčko, OO, guarovu gumu, soľ, necháme odstáť 15min. a vkladáme lyžicou do vriacej vody. 

rada: do halušiek pridajte iba žĺtko a postupne pridávajte bielko, nemusíte ho tam dať celé, aby sa vám halušky nerozvárali.


Tekvicový krém

2. fáza

suroviny:

tekvica hokkaido, 1cibuľa, soľ, štipka červenej papriky, štipka mletého čierneho korenia, volské oko, kvapka olivového oleja , uvarenú a na kolieska pokrájanú mrkvu

postup:


1, na vode sparíme  na drobno pokrájanú cibuľu,  pridáme červenú papriku, korenie, soľ a na kocky nakrájanú tekvicu... zalejeme vriacou vodou a necháme variť pokiaľ tekvica nebude hotová.....odstavíme, necháme troška vychladnúť

2, ponorným mixérom rozmixujeme do hladkej kaše

3, na teflónovej panvici si pripravíme volské oko a potom si nadrobno nakrájanú cibuľku osmažíme na kvapke olivového oleja, dodá tomu výbornú chuť a môžeme pridať aj troška bieleho  jogurtu nič s tým nepokazíte.

dobrú chuť


recepty polievky | stály odkaz

Komentáre

Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014