2. fáza:
suroviny na vajíčkovú plnku: použijeme na obe rolády
2 uvarené vajíčka natvrdo, soľ, štipka korenia,1nakrájaná mladá cibuľka nadrobno (môžeme dať aj troška zelených cíbikov bude to pestrejšie), 1čL horčice, 1sterilizovaná uhorka, 2PL jogurtu a 1PL philadelphia light, troška octu, iba na ochutenie, červená paprika (pekne to tam vynikne), dala som aj želatínu, aby to držalo pokope ........
suroviny na syrovú a šunkovú roládu:
150g syr ďumbier light a na šunkovú roládu, pár koliesok kuracej šunky co najviac % mäsa
postup:
1, pripravíme si vajíčkovú pomazánku a to klasicky, všetko nakrájať, premiešať a dochutiť....želatínu pripravíme podľa návodu a opatrne primiešame
2, šunkovú roládu si pripravíme takto:
na potravinovú fóliu rozprestrieme kolieska šunky a naplníme vajíčkovou plnkou ,..............zrolujeme a dáme zachladiť do chladničky, aby nám plnka stuhla ... konečný výsledok je krásny
2, syrovú roládu si pripravíme takto:
syr ďumbier light si vložíme do väčšieho sáčku, uzatvoríme a dáme variť .....asi tak na 15min. aby sa nám roztopil a mohli sme ho rozvaľkať ...pri varení stojte pritom neodchádzať !!!!! aby sa sáčok nevznietil od ohňa (môže prevísať, alebo také niečo)....ak je syr hotový, vyberieme ho a ešte v sáčku sa snažíme syr vyvaľkať
rada: sáčky som zakúpila v IKEI (sáčky na potraviny), ale dostať ich určite aj inde
syr vyberieme zo sáčku a rýchlo vyvaľkáme pokiaľ je syr ešte teplý, lebo keď stuhne už s ním nepohnete a začne sa trhať...naplníme vajíčkovou nátierkou a zatočíme
rada: vaľkáme to na potravinovej fólii, alebo silikónovej podložke, aby sa syr neprilepil a mohli sme ho krásne zatočiť pomocou fólie ...syrový plát rozvaľkáme čo najviac, aby to bolo čo najtenšie
3, zabalíme do potravinárskej fólie a dáme stuhnúť do chladničky tak na 2hodinky a viac
4, pekne nakrájame na tenké kolieska a môžeme podávať
syrová
šunková
dobrú chuť
Roláda syrová a šunková
11.06.2013 15:28:17
občerstvenie nielen pre návštevu
Komentáre