Recepty

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Škoricové koláčiky

škoricové slimáky, škoricová buchtička, škoricové kôpky, škoricové placky,škoricové koláčiky
Škoricové slimáky

2. fáza

suroviny:

1 vajíčko veľkosti S, 1PL psyllia, 2PL OO,(ovsené otruby) sladidlo, aké používate, slabá čajová lyžička sušeného droždia, 2čL bieleho nížkotučného jemného tvarohu, 1PL proteínu ( na poprášenie dosky troška kukuričného škrobu)

postup:


1, všetky suroviny na cesto vložíme do misky, zmiešame a vytvoríme hustú zmes ....cesto nesmie byť riedke!!

rada: cesto je dosť lepkavé, tak pri ukladaní na pracovnú dosku, musíte poprášiť kukuričným škrobom nielen dosku, ale aj ruky

  

2, cesto na poprášenej  pracovnej doske, rozvaľkáme na obdĺžnikový tvar na hrúbku 3mm.

  

3, posypeme sladidlom, aké používate ( ja som dala také čo sa podobá na kryštálový cukor ) a poprášime škoricou....zatočíme do rolády a pokrájame na 1cm hrubé kolieska (pri rolovaní som si pomohla škrabkou, lebo cesto sa troška prilepuje o silikónovú podložku)

  

4, vložíme na pripravený pekáč, ktorý sme si vystlali silikónovou podložkou a pečieme pri 180°C asi tak 13min. treba kontrolovať, rýchlo sa to pečie

  

5, vyberieme a podávame




Škoricová buchtička

2. fáza

suroviny:

2 vajcia, sladidlo aké používate, 2 PL vlažnej vody, 1čL mletej škorice, 3PL škrobu, 1čL PDP, goji

postup:

1, bielka vyšľaháme na tuhý sneh a žĺtka so sladidlom na penu.....do žĺtkovej zmesi pridáme vodu, goji, škoricu, škrob a PDP...jemne zapracujeme sneh z bielkov.....cesto vlejeme do mafinových košíčkov a pečieme 10min. pri 170°C





Škoricové kôpky


suroviny:

1čL škorice, 1žľtko, 2PL OO, 2´PL škrobu, 1čL PDP, sladidlo aké používate

postup:

všetky suroviny zmiešame spolu ....na plech ktorý sme si vystlali papierom na pečenie ukladáme rovnaké kôpky vložíme do vyhriatej rúry a pečieme 15min. pri 170°C

chcela som z toho spraviť slimáky, ale cesto bolo fakt moc riedke tak sa mi to nepodarilo :-( .a samozrejme som na ne zabudla tak ich mám krásne chrumkavé :-)

  



Škoricové placky


suroviny:

2 vajcia, sladidlo aké používate, 2 PL vlažnej vody, 1čL mletej škorice, 3PL škrobu, 1PL hrudkového tvarohu,1čL PDP,

postup:

ten istý ako pri buchtičke ostalo mi cesto tak som to aspoň takto využila :-)






Škoricové koláčiky

1. fáza

suroviny:

1 bielko, 1žĺtko, 3PL ovsených otrúb, sladidlo podľa potreby, 1PL jogurtu, 1čL škorice

postup:

z bielka ušľaháme na tuhý sneh, ostatné suroviny zmiešame a jemne zapracujeme sneh..... dáme do silikónových formičiek, alebo ukladáme kôpky na papier na pečenie

rada: treba to skonzumovať v ten deň,  lebo na druhý deň sú gumené....... ale stoja za to môžete ich vylepšiť ak do nich dáte iné korenie napr. perníkové, kakao, alebo zázvor pozor!! kakao až v 2. fáze je to tolerovaná potraviny




dobrú chuť

dukanovské koláče | stály odkaz

Komentáre

Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014