Recepty

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Výroba syrov

Balkánsky syr, domáci syr, tvarohový syr
Balkánsky syr

1. fáza


suroviny:

250g  nízkotučného hrudkovitého tvarohu, voda, 20g soli

postup:


vodu privedieme do varu a pridáme soľ....takto prevarenú a slanú vodu necháme vychladnúť ...po vychladnutí vlejeme do skleneného uzatváracieho pohára a pridáme tvaroh .....uzatvoríme nádobu a necháme asi 3-4dni odležať v chladničke ....potom už len nakrájať a pridať do šalátu

zdroj: http://dobruchut.azet.sk/recept/41504/fotorecept-domaci-balkansky-syr/



Domáci syr bez syridla


2. fáza

suroviny:

1čL masla flóra light, 1 PL nízkotučného hrudkovitého tvarohu, štipka sódy bikarbóny, troška soli, bielko, 2dcl mlieka, môžete použiť bylinky

postup:

1, mlieko dáme do hrnčeka, privedieme do varu a pridáme tvaroh....zmes scedíme cez plienku a necháme odkvapkať na pár minút (pomohla som tomu stláčaním)

  

2, do hrnca pridáme maslo, odkvapkanú hrudku a premiešame

  

3, hrniec odstavíme z ohňa, pridáme bielko, soľ, sódu bikarbónu a stierkou premiešame

  

4, takto hotovú zmes vložíme do pripravenej nádoby a necháme na pár hodín schladiť (moc sa mi nedal strúhať, ale na jedenie je parádny)



Domáci syr so syridlom


2. fáza

suroviny:

mlieko, syridlo

postup:


1, najprv si sterilizujeme hrniec aj s pokrievkou, tak že necháme trochu vody zovrieť na pár minút...do hrnca nalejeme mlieko, ktoré zohrejeme na presnú teplotu, ktorú máme uvedenú na syridle ... do mlieka kvapneme požadované množstvo syridla a miešame 3 minúty v kuse...zrazenie trvá asi tak 50 minút ....syreninu rozkrájame na kocky a rukami prevzdušníme, aby sa uvoľnila srvártka.........nalejeme do pripraveného plátna a necháme na noc odkvapkať....ráno nakrájame na plátky a naložíme do soľného roztoku ,1,5čL/0,5Lvody (v soľnom roztoku vydrží v chladničke asi tak 5 dní)

  

zdroj:  http://www.syridlo-predaj.sk/a/radime-zacinajucim-syrarom-15/


Domáci syr mäkší

2. fáza

suroviny:

2dcl nízkotučného mlieka, troška vegety, 1žĺtok, 2PL škrobu, 200g tvarohu,

postup:

1, mlieko nalejeme do hrnčeka a pridáme vegetu......v miske si rozhabarkujeme troška mlieka, pridáme žĺtok, škrob a prilejeme do vegetového mlieka.........varíme do zhustnutia

  

2, .odstavíme, pridáme nízkotučný tvaroh, poriadne rozmiešame a nalejeme do pripravenej nádoby

  

3, dáme zachladiť a hotovo....nestvrdlo to moc, čo som bola prekvapená :-(




Tvarohový syr

1. fáza

suroviny:


tvaroh, mlieko, soľ, citrónová šťava

postup:

mlieko si prevaríme a necháme vychladnúť......v hrnci si rozdrobíme tvaroh a zalejeme mliekom a privedieme takmer do varu...........pridáme citrónovú šťavu a osolíme ....takto zrazenú zmes prelejeme cez plienku, necháme odkvapkať do druhého dňa a môžeme podávať



nech sa všetko podarí, tak ako má

výroba potravín | stály odkaz

Komentáre

Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014