Seitanový kakaový závin
2. fáza
suroviny na cesto:
200g sušeného seitanu, 3PL sušeného nízkotučného mlieka, 1 bal. sušeného droždia, 200ml teplého mlieka, sladidlo, aké používate, 1vajíčko
suroviny na plnku:
sladidlo, kakao
postup: na výrobu seitanového cesta je postup stále ten istý, pri všetkých týchto koláčikoch
1, všetky suroviny zmiešame dokopy (ja som si pomohla domácim robotom a lopatku som použila na kysnuté cesto) miesila som to asi takých 20min.......cesto som rozdelila na 4 časti, aby som mohla robiť rôzne náplne
2, cesto si rozvaľkáme na tenký plát (robilo sa to dosť ťažko, lebo cesto je také gumené), posypeme kakaom, sladidlom kryštálovým a zamotáme do rolády (kraje treba zohnúť do vnútra pri rolovaní, aby vám plnka nevytiekla)
rada: cesto pri miešaní bolo strašne riedke, ale čím sa to viac miesilo tým to hustlo (ale ak by po 10min. miesení ostalo cesto riedke, treba tam pridať ešte sušené mlieko, poprípade 1PL škrobu) ....treba si pracovnú dosku posypať škrobom, aby sa vám surové cesto nelepilo!!!!
3, takto zrolovaný koláčik uložíme na pekáč, ktorý sme si vystlali papierom a pečieme pri 180°C asi tak 35min. záleží od veľkosti rolády (moja je asi 15cm dlhá), vyberieme, nakrájame a podávame
poznámka: všetky výrobky zo sušeného seitanu sú veľmi krásne, ale mne to nechutí (môj muž to jedol a povedal, že výborné), ale pre mňa nie, pre mňa to je gumené :-(
Seitanové škoricové slimáky
2. fáza
suroviny na cesto:
200g sušeného seitanu, 3PL sušeného nízkotučného mlieka, 1 bal. sušeného droždia, 200ml teplého mlieka, sladidlo, aké používate, 1vajíčko
suroviny na plnku:
škorica, sladidlo
postup: na výrobu seitanového cesta je postup stále ten istý, pri všetkých týchto koláčikoch
1, všetky suroviny zmiešame dokopy (ja som si pomohla domácim robotom a lopatku som použila na kysnuté cesto) miesila som to asi takých 20min.......cesto som rozdelila na 4 časti, aby som mohla robiť rôzne náplne
2, cesto si rozvaľkáme na tenký plát (robilo sa to dosť ťažko, lebo cesto je také gumené), posypeme škoricou, sladidlom kryštálovým, zamotáme do rolády a pokrájame na 1cm hrubé kolieska....poukladáme na pripravený pekáč, ktorý sme si vystlali papierom na pečenie, alebo silikónovú podložku
3, vložíme do rúry, pečieme pri 180°C asi takých 20min. záleží od veľkosti koláčikov,..........treba kontrolovať a dávať na to pozor
Seitanové tvarohové buchty
2. fáza
suroviny na cesto:
200g sušeného seitanu, 3PL sušeného nízkotučného mlieka, 1 bal. sušeného droždia, 200ml teplého mlieka, sladidlo, aké používate, 1vajíčko
suroviny na plnku:
tvaroh, sladidlo, môžete pridať škoricu
postup: na výrobu seitanového cesta je postup stále ten istý, pri všetkých týchto koláčikoch
1, všetky suroviny zmiešame dokopy (ja som si pomohla domácim robotom a lopatku som použila na kysnuté cesto) miesila som to asi takých 20min. .....cesto som rozdelila na 4 časti, aby som mohla robiť rôzne náplne
rada: sladidlo nedávajte do tvarohu, aby nepustil vodu, potom je problém zamotať do guľky a uzatvoriť buchtu
2, cesto si rozvaľkáme na tenký plát (robilo sa to dosť ťažko, lebo cesto je také gumené), vykrojíme koliesko, ktoré naplníme ochuteným tvarohom a poriadne zamotáme....vložíme do silikónových formičiek na mafiny, aby sa krásne vyformovali
3, vložíme do rúry a pečieme pri 180°C asi tak 30minút...treba kontrolovať
Seitanový rebarborový koláč
2. fáza
suroviny na cesto:
200g sušeného seitanu, 3PL sušeného nízkotučného mlieka, 1 bal. sušeného droždia, 200ml teplého mlieka, sladidlo, aké používate, 1vajíčko
suroviny na plnku:
rebarbora, sladidlo, škorica, tvaroh
postup: na výrobu seitanového cesta je postup stále ten istý, pri všetkých týchto koláčikoch
1, všetky suroviny zmiešame dokopy (ja som si pomohla domácim robotom a lopatku som použila na kysnuté cesto) miesila som to asi takých 20min......cesto som rozdelila na 4 časti, aby som mohla robiť rôzne náplne
2, cesto rozvaľkáme, vykrojíme koleso a uložíme do pripraveného pekáčika (použila som 10cm malú formu a spravila som 3ks), na takto pripravené cesto položíme osladený a ochutený tvaroh a pokrájanú, očistenú rebarboru
3, vložíme do rúry a pečieme pri 180°C asi takých 40min.
Proteínové buchty
1. fáza
suroviny:
4PL proteínového prášku protifar, 1PL vaječného sušeného bielka, 2čL PDP, 2PL bieleho nízkotučného jogurtu, 2 vajíčka, 2PL vlažnej vody, 1PL olivového oleja, sladidlo, aké používate
plnka:
tvaroh, sladidlo a troška škorice
postup:
1, vajíčka si rozdelíme ......bielka vyšľaháme na tuhý sneh a žĺtka ušľaháme do peny so sladidlom.........do žĺtkovej zmesi pridáme sušené bielka, PDP, jogurt, troška vody a olivového oleja ...........jemne zapracujeme sneh z bielkov.........tvaroh si vymiešame so sladidlom a škoricou
2, na dno silikónových foriem dáme troška cesta, pridáme 1PL tvarohu (alebo džemu) a zase dáme 1PL cesta
3, dáme do rúry na 150°C tak na 15min. treba kontrolovať a dávať pozor, aby nezhoreli
rada: dajte viac plnky, mne sa to zdalo dosť suché (tvaroh, by som zmiešala aj s džemom, možno by to pomohlo)
4, krásne napuchnú, sú ako pampúšiky
dobrú chuť
Seitanové a proteínové buchty
27.01.2013 14:01:28
kakaový závin, škoricové slimáky, tvarohové buchty zo seitanu, rebarborový koláč, proteínová buchta
Komentáre