Recepty

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Recepty z tofu sladké

nápoj, cheesecake, čokoládové guľky, škoricové kvietky, bolerový koláčik, tofu kocky na sladko

Tofu nápoj

1. fáza


suroviny:

nízkotučné mlieko, biele tofu, sladidlo, aké používate, nízkotučný tvaroh, goji

postup:


všetky suroviny vložíme do vysokej nádoby a tyčovým mixérom rozmixujeme 

 

Cheesecake z tofu

2. fáza

suroviny:

1/2 bieleho tofu, sladidlo, aké používate, 1 vajíčko, 1PL škrobu, 2PL tvarohu nízkotučného, hrudkovitého (alebo kľudne jemného)

postup:

1, všetky suroviny rozmixujeme nič zložité a komplikované :-)

  

2, naplníme okrúhlu nádobu na pečenie (nie do plna troška sa to dvihne, ale po vybratí z rúry klesne)

3, pečieme pri 180°C asi takých 20minút (dĺžka pečenia záleží od veľkosti koláča)

 

Čokoládové tofu guľky

2. fáza

suroviny:

1/2 bieleho tofu, sladidlo, aké používate, 1 vajíčko, 1PL škrobu, 2PL jemného nízkotučného tvarohu, 1čL kakaa, 2čL psyllia

postup:

1, všetky suroviny rozmixujeme ako pri prvom cheesecaku, len do rozmixovanej zmesi  pridáme kakao a psyllium (kakao, psyllium nám to krásne zahustí a cesto je o moc hustejšie)

 

2, lyžicou ukladáme na pripravený plech malé kôpky (troška ďalej od seba)

3, vložíme do rúry a pečieme pri 180°C asi takých 18minút (dĺžka pečenia záleží od veľkosti guličiek)

 

Škoricové tofu kvietky

2. fáza

suroviny:

1/2 bieleho tofu, sladidlo, aké používate, 1 vajíčko, 1PL škrobu, 2PL jemného nízkotučného tvarohu, 1čL škorice, 2čL psyllia

postup:

1, všetky suroviny rozmixujeme ako pri prvom cheesecaku, len do rozmixovanej zmesi pridáme psyllium a škoricu (necháme asi 10minút cesto odpočinúť a krásne nám to zhustne)

 

2, cesto vyvaľkáme na tenký plát a vykrajujeme akékoľvek tvary ja som robila krásne kvietky

 

3, poukladáme na pripravený plech a pečieme pri 180°C asi takých 15minút

 

Bolerový tofu koláčik

2. fáza

suroviny:

1/2 bieleho tofu, sladidlo, aké používate, 1 vajíčko, 1PL škrobu, 2PL jemného nízkotučného tvarohu, štipku čučoriedkového bolera (použiť sa dajú všetky možné príchute)

postup:

1, všetky suroviny rozmixujeme ako pri prvom cheesecaku, len pridáme šumienku bolero

  

2, poriadne premiešame a zmes nalejeme do silikónových formičiek na mafiny ...pečieme pri 180°C asi takých 15minút

 

Tofu kocky na sladko

2. fáza

suroviny:

1/2 bieleho tofu, sladidlo, aké používate, 2čL psyllia, 1PL hrudkovitého tvarohu, 1 vajíčko

postup:

1, všetky suroviny popučíme vidličkou, poriadne rozmiešame a prstami vytvoríme kocky (kľudne guľky aj hoc čo sa vám podarí), ....vložíme do vriacej vody a uvaríme

     

2, ak vyplávajú na povrch sú hotové, vyberieme sitkom, položíme na tanier a posypeme tvarohom, sladidlom a škoricou

3, posypať sa môžu aj kakaom :-)

dobrú chuť


recepty podľa suroviny | stály odkaz

Komentáre

  1. Vyskúšané
    Ten tofu cheesecake mám vyskúšaný viackrát,na zlepšenie som pridala raz citrónovú šťavu, raz vanilkovú arómu. Sladím Erytritolom. Nie je to zlé...hoci normálny cheesecake to nie je. Ale jedlé a uspokojí chuť na sladké. Ešte vyskúšam tie škoricové kvietky.
    publikované: 08.11.2020 10:50:19 | autor: Tiež Dukanka (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014