Recepty

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Piškótové recepty

piškóty, tiramisa, plnené piškóty, bomba, piškótové rezy, piškótová torta
Piškóty

2. fáza

suroviny:

4 vajíčka, 4PL škrobu, 2PL sladidla, aké používate, 1čL PDP  (prášok do pečiva), aróma vanilková

postup:

4 žĺtky vyšľaháme do peny so sladidlom, pridáme arómu, škrob,  PDP.....vyšľaháme a zapracujeme sneh z 4 bielkov ....vložíme do zdobiaceho vrecúška a striekame tvary ...... pečieme asi tak 8min. nie viac, lebo zhoria a nebudú nadýchané




Tiramisa

2.fáza

suroviny na piškótu:
(piškóty treba robiť z polovičnej dávky, lebo je ich dosť veľa)

4 vajíčka, 4PL škrobu, 2PL sladidla, aké používate, 1čL PDP  (prášok do pečiva), aróma vanilková

plnka:

150g jemného tvarohu, sladidlo aké používate, rumová aróma, na posýpku troška kakaa a na namáčanie uvarenú kávu nescafé

postup:

pripravíme si piškóty a to tak, že si 4 žĺtka vyšľaháme do peny so sladidlom, pridáme škrob,  PDP....zo 4 bielkov si vyšľaháme tuhý sneh a jemne zapracujeme do žĺtkovej zmesi ....vložíme do zdobiaceho vrecúška a na pripravený plech,  ktorý sme si  vystlali papierom na pečenie a striekame tvary ...... pečieme asi tak 8min. nie viac,  lebo zhoria a nebudú nadýchané. ... všetky suroviny na plnku si zmiešame a môžeme vrstviť do pohárov......jedna vrstva sú piškóty, ktoré si namočíme do uvarenej kávy, vložíme na spodok pohára, pridáme tvaroh a znova namočené piškóty....... pokračuje pokiaľ nemáme plné poháre...na konci posypeme kakaom, dáme zachladiť a podávame



Ivanka Laštiaková mi poradila, aby som spravila takéto jednohubky




Tiramisa troška inak

2. fáza

suroviny na piškóty:         

4 vajíčka, 4PL škrobu, 2PL sladidla, aké používate, 1čL PDP  (prášok do pečiva), aróma vanilková

(treba robiť piškóty z polovičnej dávky, lebo je ich dosť veľa)

plnka:


150g jemného tvarohu, 3ks želatíny, 1PL bieleho nízkotučného jogurtu, 1čL kávy rozpustnej (nescafe)  , sladidlo aké používate, ešte budeme na namáčanie piškót potrebovať uvarenú kávu klasickú ( tureckú-zrnkovú)

postup:

pripravíme si piškóty a to tak, že si 4 žĺtka vyšľaháme do peny so sladidlom, pridáme škrob,  PDP....zo 4 bielkov si vyšľaháme tuhý sneh a jemne zapracujeme do žĺtkovej zmesi ....vložíme do zdobiaceho vrecúška a na pripravený plech,  ktorý sme si  vystlali papierom striekame tvary ...... pečieme asi tak 8min. nie viac,  lebo zhoria a nebudú nadýchané. ...všetky suroviny na plnku zmiešame , pripravíme si želatínu podľa návodu a zapracujeme do plnky ....piškótu namáčame v kávičke tzv. tureckej,  ktorú si necháme vychladnúť  a postupne naplníme poháre,  alebo nádobu (záleží na vás do čoho si to dáte)  piškóta, plnka, piškóta, plnka striedame dovtedy kým sa nám neminie plnka,  alebo piškóty ...dáme zachladiť asi tak na 3hodiny a  potom môžeme posypať kakaom.

vylepšenie: do jednej polovice plnky pridajte 1čL kakaa a bude to mať hneď lepšiu chuť

   


Plnené piškóty

3. fáza
  (lebo je tam viac ako 2 tolerované potraviny, ale ak použijete puding bez škrobu tak aj v 2. fáze)



na tejto stránke ho kúpite

http://www.dieta-shop.com/sk/pudingy-bio-bez-skrobu/93-cokoladovy-bio-puding--0000000000093.html

suroviny na piškóty:

4 vajíčka, 4PL škrobu, 2PL sladidla, aké používate, 1čL PDP  (prášok do pečiva), aróma vanilková

postup:

4 žĺtky vyšľaháme do peny so sladidlom, pridáme arómu, škrob, PDP.....vyšľaháme a zapracujeme zo 4 bielkov sneh....vložíme do zdobiaceho vrecúška a striekame tvary ...... pečieme pri 180°C asi tak 8min. nie viac, lebo zhoria a nebudú nadýchané

plnka:

čokoládový puding uvaríme v 250ml mlieka , pridáme tvaroh jemný nehrudkový, nutelu našu a plátkovú želatínu, aby nám to pekne stuhlo (používam plátkovú želatínu 3plátky na 250ml tekutiny pripraviť podľa návodu), pripravíme si dve piškóty spodok piškóty naplníme plnkou a prikryjeme druhou piškótou troška ich pritlačíme..... takto pokračujeme s ostatnými  piškótkami pokiaľ sa nám neminie plnka a piškóty.... 

vložíme do chladničky, polejeme čokoládou, ale nemusíte a podávame

 

Bomba

3. fáza       skoro povolený koláčik :-)

suroviny:

1kyslá smotana, sladidlo aké používate, kakao, sirup ochutený s ananásovou príchuťou,

piškótky: 4 vajíčka, 4PL škrobu, 2PL sladidla, aké používate, 1čL PDP  (prášok do pečiva), aróma vanilková

postup:

4 žĺtky vyšľaháme do peny so sladidlom pridáme arómu a PDP.....vyšľaháme a zapracujeme zo 4 bielkov sneh .....naplníme cukrárenské vrecúško a tvarujeme piškóty ........pečieme pri 180°C 8minút, treba si to sledovať, aby sa nepripálili a boli nadýchané

plnka:

1 kyslá smotana 10%, sladidlo, kakao, ...všetko zmiešame a robíme vrstvy raz piškótky a raz plnka ...piškótky môžeme pokropiť sirupom ochutený s arómou ....ja som dala ananásovú... dáme stuhnúť do chladničky a môžeme podávať

 

Piškótový rez

3. fáza

suroviny na  piškótky:

4 vajíčka, 4PL škrobu, 2PL sladidla, 1čL PDP, aróma vanilková.

postup:

4 žĺtky vyšľaháme do peny so sladidlom pridáme arómu a PDP.....vyšľaháme a zapracujeme zo 4 bielkov sneh .....naplníme cukrárenské vrecúško a tvarujeme piškóty ........pečieme pri 180°C 8minút treba si to sledovať, aby sa nepripálili a boli nadýchané

plnka číslo1:

kyslá smotana 10% + sladidlo + nescafé káva

plnka číslo 2:

kyslá smotana 10% + sladidlo + kakao

postup:

hotové piškótky namáčame do kávy a ukladáme do nádoby a striedavo na ne ukladáme plnky

 

Piškótová torta

2. fáza

suroviny na piškótky:

4PLškrobu , 4vajíčka, 2PL sladidla, 1čl PDP, aróma vanilková.....po upečení som piškóty potrela orechovou arómou + sladidlo+voda

postup:

4 žĺtky vyšľaháme do peny so sladidlom, pridáme arómu, škrob,  PDP.....vyšľaháme a zapracujeme sneh z 4 bielkov ....vložíme do zdobiaceho vrecúška a striekame tvary ...... pečieme asi tak 8min. pri 180°C nie viac, lebo zhoria a nebudú nadýchané

 plnka:  1čokoladový puding, 300ml mlieka, 250g tvarohu, sladidlo,

puding si uvaríme z 300ml mlieka,  aby bol hustejší s troškou sladidla .......necháme puding vychladnúť ..........potom do vychladnutého pudingu som zamiešala tvaroh a sladidlo a striedala piškóty , plnku , piskoty , plnku na vrch som dala veľmi tenkú vrstvu rozpustenej 86% čokolády, ale to až v 3. fáze ((lebo je tam viac ako 2 tolerované potraviny, ale ak použijete puding bez škrobu tak si môžete poliať koláčik tenkou vrstvou 86% čokolády)

dobrú chuť


recepty sladké | stály odkaz

Komentáre

Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014