2. fáza
suroviny:
kuracie rezne, grilovacie korenie, brokolica, syr ďumbier light, čierne mleté korenie, deciliter mlieka, štipka mletého čierneho korenia, 2čL škrobu (na zahustenie)
postup:
1, kuracie rezne nakrájame na tenké 5cm pásiky, rozklepeme, okoreníme grilovacím korením a obtočíme okolo železných rúrok na šamróny .......poukladáme na plech vyloženým papierom, alebo silikónovou podložkou, posypeme ešte grilovacím korením a dáme piecť na 10min. pri 150°C treba to kontrolovať
rada: rúrky treba troška namazať olivovým olejom, aby sa nám nestalo, že sa kuracie mäso prilepí a nebudeme môcť to od seba oddeliť ............je to moc pracné, tak treba dosť trpezlivosti
2, pripravíme si náplň do kuracích šamrónov.......do trošky mlieka pridáme na jemno nakrájaný syr ďumbier light, necháme rozpustiť (pozor nerozpustí sa ako normálny syr ostane troška hrudkový), pridáme uvarené brokolicové hlavičky, korenie a môžeme chuť vylepšiť jedným trojuholníkovým syrom karičky light, všetko rozmačkáme vidličkou a miešame........varíme pokiaľ sa nevyparí čo najviac tekutiny a na konci zahustíme troška škrobom, ktorý si rozmiešame v minimálnom množstve mlieka......
3, necháme troška vychladnúť a naplníme upečené kuracie šamróny
dobrú chuť
Kuracie šamróny
11.06.2013 14:26:06
s brokolicovou plnkou
Komentáre